SAMEN MAKEN WE JIP!

Veel gestelde vragen

Wat wil je van ons weten? Misschien staat hieronder het antwoord!

Wie of wat is het #jipcollectief?


Het #jipcollectief is een netwerk van bewoners aan en rondom het Joris Ivensplein op IJburg te Amsterdam. Samen hebben we een laagdrempelige broedplaats gecreeerd in de buurt, waar we elkaar helpen om initiatieven te realiseren. Iedereen is het #jipcollectief: iedereen die mee wil doen, kan meedoen! Je hoeft dus geen lid te worden van een vereniging of toe te treden tot een stichting. We hebben ons verbonden op 5 principes: 1. Respect voor elkaar: mensen hebben altijd meer overeenkomsten dan verschillen! 2. Inclusiviteit: iedereen is welkom en iedereen is ergens goed in! 3. Positieve focus: we denken in mogelijkheden, elk idee of plan verdient een kans! 4. Doen wat je belooft: dan kan je op eigen kracht fantastische dingen realiseren! 5. Leren van elkaar: door dialoog en verbinding wordt de wereld zoveel mooier en jouw Joris Ivensplein zoveel rijker! Het budget dat beschikbaar is gesteld aan het #jipcollectief is 100% beschikbaar voor op en om het Joris Ivensplein. Met elkaar maken werken we aan projecten, maken we plannen en bepalen we of het haalbaar is. Uiteraard in samenspraak met het gebiedsteam van Stadsdeel Oost. Het #jipcollectief is dus geen ballotage-commissie. We zijn ook geen project-organisatie. We zijn allemaal vrijwilligers die met elkaar mooie dingen willen maken. Ben je nieuwsgierig? Neem contact met ons op!
Kan ik meedenken en/of doen op een lopend project?


Jazeker! Heel graag zelfs :-) Iedereen die mee wil doen, kan meedoen! Wil je graag een keertje meedraaien op een lopend project om te leren hoe zo'n organisatie werkt of om te kijken wat je leuk vindt of waar je energie van krijgt? Hoe dan? 1. Kies een van onze evenementen of bedenk zelf een idee of plan? 2. Zorg ervoor dat wij weten dat je geinteresseerd of hulp nodig hebt bent door ons te mailen. 3. Zoek eventueel buren die je willen helpen of het samen met je willen doen. 4. Bedenk welke vragen je hebt of wat je nodig hebt. 5. Pak de ruimte en tijd die je nodig denkt te hebben. Er is geen haast. Als je zelf een nieuw idee of plan hebt, maar niet weet waar te beginnen of niet voldoende tijd hebt om het alleen uit te voeren. Dan ben je bij het #jipcollectief op de juiste plek. Want ieder goed idee verdient een kans! We helpen je graag op weg! Meer informatie? Neem contact met ons op!
Waar staat het #jipcollectief voor?


Onze missie is simpel: door zoveel mogelijk buurtbewoners te bereiken en te activeren creeeren we een stevige en levendige mix van mogelijkheden en draagkracht voor fun en levendigheid op het Joris Ivensplein. We geloven in mooie samenwerkingen en zoeken die op heel IJburg. Zodat we zoveel mogelijk kennis, ervaring en middelen samenbrengen. We gaan voor, zoals wij dat noemen, het 'grotere wij'. Ben je nieuwsgierig? Neem contact met ons op!
Hoe is het programma van het #jipcollectief 2019 ontstaan?


In 2018 hebben we tijdens een aantal bewonersbijeenkomsten ideeen en plannen opgehaald waar buurtbewoners behoefte aan hebben, energie van krijgen of nieuwsgierig naar zijn. Hiermee hebben we op hoofdlijnen een thematisch programma gemaakt, waarbij we streven naar een activiteit in elke maand van het jaar. Dit plan heet 'Welkom in de wereld van JIP'. Voor dit plan hebben we gebiedsbudget aangevraagd en het gebiedsteam van IJburg heeft dat toegekend. Dat budget is 100% beschikbaar voor de bewoners. Dat betekent dat hiermee de ideeen en initiatieven die in het plan staan worden gefinancierd, maar er ook budget beschikbaar is voor nieuwe ideeen of plannen. Ben je nieuwsgierig? Neem contact met ons op!