foto: Tim Leguijt

OP JIP ZIJN DE KINDEREN KONING!

 
 

Vorstelijke vrijmarkt JIP

27

April

De buurtbewoners van JIP nodigen alle kinderen van IJburg, en hun ouders, uit om op het plein hun kleedje neer te leggen. De buurt zorgt voor de rest: gezellige, lekkere, feestelijke sfeer!

Waar? Joris Ivensplein

Hoe laat? Van 10.00 uur tot 16.00 uur (opbouw vanaf 08.00 uur)

Voor wie? (Kinder) Vrijmarkt voor alle IJburgers!

Activiteiten? Sport en spel, kleine Reuringmarkt, muziek en veel lieve buren!

Moet ik me aanmelden? Hoeft niet, kan wel! Zie de button links!

Kan ik een plek of kraam reserveren? Dat is niet mogelijk.

Wat zijn de spelregels? Links vindt je de downloadbutton :-)

Vrijmarkt op het Joris Ivensplein 

Op Koningsdag wordt de IJburglaan al jaren één grote straatmarkt en kleurt de Haven oranje. JIP, het mooie open plein, lag er vaak wat stilletjes bij. Tijd voor een nieuwe traditie! Vrijmarkt op JIP! Een groot deel van het plein wordt vrijgemaakt voor de vrijmarkt. Bekijk de plattegrond voor het exacte gebied. 

Open podium

Vind je het leuk om op te treden of een toneelstukje op te voeren? Dat kan! Midden op het plein komt een lief klein podium, met banken en tafels er omheen. Daar kan jij je kunsten vertonen! Zorg dat je optreden maximaal 10 minuten duurt, zodat iedereen die wil kan optreden!

Spelregels

Tijdens de vrijmarkt kun je tweedehands spullen kopen en verkopen. Commerciële verkoop is niet toegestaan. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Op de vrijmarkt mag geen eten of alcoholhoudende drank verkocht worden. Ook kunnen er geen evenementen-vergunningen en tapvergunningen meer worden aangevraagd. Klik voor alle spelregels op de button links.

Het ontbreekt niet aan Reuring!

De Reuring-Markt is gewoon aanwezig op Koningsdag! Met een kleine afvaardiging van kramen geven ze een klein deel van het plein de vertrouwde zaterdag-uitstraling en sfeer en zorgen ze voor heerlijke lekkernijen.

Heitje voor karweitje

Iedereen ruimt natuurlijk netjes zijn of haar eigen plekje op als de vrijmarkt is afgelopen! We zorgen voor voldoende vuilnisbakken. Soms blijft er toch wat afval achter. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Voor iedere emmer met afval die je inlevert bij de organisatie, krijg je 0,50 ct. Samen maken we dan vanaf 16.00 uur het plein lekker schoon. Wil je meehelpen? Je kan je aanmelden bij de organisatie, zij zullen herkenbaar aanwezig zijn!

Tiener-Hangout

Geen zin om iets te kopen of verkopen? Maar wel zin om te chillen in de buurt van het feestje? We hebben een heuse tiener-hangout met leuke workshops voor kids tussen de 12 en 16 jaar!

Programma

Links kan je klikken op de button 'Programma' voor het totale programma!​